Fenmen staat klaar om met jou de financiële organisatie in orde te maken. Als business partner nemen we periodiek de resultaten door en bespreken gewenste verbeteringen.

De basis op orde

Immers, dagelijkse continuïteit in de werkzaamheden binnen de financiële kolom en inzicht in de financiële situatie van de organisatie is essentieel voor de bestuurbaarheid. De basis op orde hebben, noemen we dat. In die situaties waarin er even geen sprake is van een adequate bezetting, de financiële processen niet op orde zijn, of er juist behoefte is aan tijdelijke extra support om het bedrijf vooruit te helpen, staat Fenmen voor je klaar. Samen vinden we een passende oplossing. Zo kunnen we aan de slag als business partner om jouw organisatie te versterken.

De financiële afdeling is onmisbaar in het goed functioneren van de onderneming. Zij zorgt voor een goede vastlegging van de dagelijkse verkoop- en inkooptransacties in de boekhouding. Een CFO regelt de financiering van de operationele activiteiten. Stelt de interne- en externe rapportages op zodat de stakeholders weten hoe het bedrijf ervoor staat. En heeft een belangrijke stem bij het opstellen van de strategie, de begroting en de planning en controlcyclus.

Een sterke financiële organisatie en heldere rapportages

We kunnen als businesspartner het volgende voor je betekenen:

  • Maandelijks sparren over de koers van de onderneming, het doornemen van de resultaten en bepalen wat beter kan in de bedrijfsvoering.
  • Het verbeteren van de beschikbare set aan stuurinformatie en managementrapportages.
  • Het opstellen van een KPI-dashboard met aansluiting naar het jaarplan en de operatie.
  • Het doorlichten van de financiële processen.
  • Het verzorgen van interne- en externe rapportages.
  • Het neerzetten en inrichten van de functie Business Control.
  • Het opstellen van een investeringsplan of een compleet businessplan
  • Het maken van een liquiditeitsplan ten behoeve van het verkrijgen van financiering.
  • Het begeleiden van organisatieveranderingen, waar de financiële afdeling een onderdeel van uitmaakt.
  • Projectmanagement namens finance bij het invoeren van nieuwe software of BI tools.

Dit allemaal met het doel om de organisatie ‘in control‘ te brengen en de ondernemer grip op het bedrijfsresultaat te bieden.

Fenmen werkt actief samen met andere professionele en ervaren partners. Daardoor kunnen we voor bedrijven in verschillende branches passende oplossingen bieden om de planning en control op orde te brengen.

Maak direct een afspraak

Koop het boek het kompas

Met Het Kompas krijg jij de inspiratie om het vandaag net even beter te doen dan gisteren. Bestel het dus vandaag nog! Ik wens je alvast heel veel leesplezier en inspiratie toe! Het Kompas: duidelijk, praktisch, no-nonsense

Bestellen kan eenvoudig via het aanklikken van de onderstaande button.

koop dit boek