Fenmen bestaat uit een netwerk van partners met ervaren professionals die als doel hebben bedrijven te laten excelleren door beleid te koppelen aan dagelijkse executie.

Uw partner die u ondersteunt bij het gericht sturen op de essentie van wat uw organisatie motiveert en vooruit brengt.

Mix van ervaren professionals

Fenmen bestaat uit een mix van ervaren partners met ieder zijn of haar eigen expertise en professionaliteit. We bieden een unieke, solide en samenhangende aanpak die leidt tot sturing op essentie, grip geeft op het resultaat, en helpt bij het realiseren van de doelen en plannen.

Daarom werken we samen met partners die bij voorbeeld sterk zijn in het opzetten van KPI-dashboards, financieel management, werkkapitaal verbetering, verandermanagement of strategiebegeleiding. Die weten hoe je organisaties verder helpt.

Ervaren, doelgericht en communicatief prettig

We introduceren hierbij graag de partners

Managing Partner Fenmen: Eldert de Jager

Eldert de Jager is oprichter van Fenmen (2014) en medeoprichter van Kompasteam BV (2018).

De Jager is een senior business consultant met goed gevoel voor wat mensen motiveert op de werkvloer. Daardoor is hij uitstekend in staat om de brug te leggen tussen beleid en uitvoering. Dat helpt bij het duurzaam doorvoeren van veranderingen en stakeholder management. Hij heeft ruime werkervaring opgedaan in financieel management posities bij diverse bedrijven. Van huis uit is hij bedrijfseconoom.

Koersvaste CFO en Business partner

Door de jaren heen heeft De Jager zich ontwikkeld tot een koersvaste CFO en Business Partner. Hij heeft met 25 jaar ervaring een stevige basis op het vlak van financieel management, organiseren van rapportages en verbeteren van het werkkapitaal in verschillende complexere situaties. De beheersing zit bij hem zowel in de breedte als in de diepte. Eldert de Jager streeft er naar de rol van business control en managen van prestaties naar een hoger niveau te brengen. Hij heeft dat gerealiseerd als lid van het managementteam in diverse (inter)nationaal werkende ondernemingen en branches.

Methode Kompas® en managementboeken

Eldert heeft zijn ervaringen op het vlak van besturen van organisaties gebundeld in een eigen methode ontwikkeld, Methode Kompas®. Dat is een gestructureerde aanpak om performance management echt vorm te geven en organisaties beter te kunnen laten sturen op hun doelen. Daarbij staat centraal de inzet van KPI’s en dashboards en inpassen BI.

De kern van deze in de praktijk uitgeteste methode, publiceerde De Jager in het boek Het Kompas (2016). Dat is een handzaam boek met de 10 stappen om te komen tot grip op het bedrijfsresultaat.

In samenwerking met Noordhoff Uitgevers verscheen Navigeren met KPI-dashboards (2018). Inmiddels staat dit boek bij diverse hogescholen op het lesprogramma als studieboek.  In 2020 verscheen zijn laatste managementboek Navigeren op Essentie met KPI-dashboards. Ook nu weer stond Noordhoff er achter als uitgever.

Lees meer over de publicaties

Het Kompasteam

In 2018 heeft Eldert de Jager samen met Gerard Kuijpers Kompasteam BV opgericht.

De activiteiten van Kompasteam zijn er op gericht diensten aan te bieden die de organisatie op koers houden of juist weer terug brengen. Aan de basis staat een Bedrijfskompas waarin we de uitgangspunten en de 10 stappen van  Methode Kompas® samenbrengen. Omdat 100% focus nodig is op de Kritieke Succesfactoren, brengt een gestructureerde aanpak de juiste KPI’s op het management dashboard. Dit leidt tot een betere aansturing van de organisatie en tot meer motivatie in de uitvoering en tot tijdig bijsturen. De organisatie kan dan betere beslissingen nemen op basis van actuele inzichten.

Daarmee is Kompasteam de partner om op koers te blijven. We bieden doordachte oplossingen die leiden tot grip op het resultaat. We helpen bij het realiseren van de plannen en doelen die passen bij uw situatie. Plannen die waarde creëren voor nu en in de nabije toekomst.

 

Wat kan Kompasteam voor u betekenen

Partner voor interim financials : HighQ

Elke organisatie streeft naar continuïteit en het liefst ook naar groei. Maar soms kom je er simpelweg niet uit. Door gebrek aan tijd, mensen of expertise. De vaart raakt eruit en projecten komen niet van de grond. Tijdelijk extra personeel of een net wat andere oplossing kan dan gewenst zijn.

HighQ helpt organisaties met de inzet van (interim) financials op tijdelijke en vaste posities, talentontwikkeling van (jonge) financials en coaching. Hun financials zijn stuk voor stuk teamplayers met gezond boerenverstand en plezier in hun vak. Ze lopen graag een stapje harder om je verder te helpen en zijn pas tevreden als er boven verwachting is gepresteerd.

Fenmen en HighQ zijn partners, omdat zowel  HighQ als Fenmen niet alleen naar de cijfers kijken, maar ook naar de personen achter de cijfers. Het PPI Model van HighQ met daarin de drie elementen Personeel, Processen en informatie onderstreept dat volledig.

HighQ beweegt al bijna dertig jaar mee in de dynamische wereld van finance. Hun kracht zit in het samen doen. Samen met hun finance professionals, freelancers, partners en opdrachtgevers. Vanuit de karakteristieke boerderij van HighQ in het groene hart werken ze samen met veel plezier aan de beste oplossingen voor financiële vraagstukken.

Directeur Peter van Herk is al vanaf de start bij HighQ betrokken. Hij richtte samen met zijn toenmalige businesspartners in 1992 het bedrijf Van Herk & Van Winden op, voorloper van het huidige HighQ. De eerste kernwaarde van HighQ stamt al uit deze periode: ‘Gezond Boeren Verstand’. Frans de Vos is een van hun ervaren bedrijfsadviseurs waar De Jager al jaren nauw contact mee heeft.

Lees meer over HighQ

Partner voor ERP verbeteringen: Q7 Consulting

Een goed functionerend ERP systeem is de basis van uw dagelijkse processen. Echter, wist u dat 75% van de systeemimplementaties niet de verwachte voordelen opleveren? Er is één constante factor: verandermanagement voor mensen, processen en technologie wordt niet op de juiste manier beheerd.

Fenmen werkt samen met Q7 Consulting voor implementatie van ERP Systemen. Q7 Consulting is een innovatieve consulting groep die u ondersteunt in het optimale gebruik van geautomatiseerde systemen om u het best mogelijke rendement op uw investering te kunnen bieden. Q7 heeft een unieke manier van het benaderen van verandermanagement inzake mens, proces en techniek voor systemen als ERP, CRM, SRM, MES en opkomende technologieën als IoT en Machine Learning.

De consultants va Q7 kijken niet alleen naar het probleem, maar naar uw totale organisatie. Daarmee zijn ze ¨co-workers¨ die samen met uw mensen aan de slag gaan. De specialisatie ligt in de End-to-End Automatisering. Q7 excelleert in het toonaangevend maken uw bedrijfsproces.

Lees meer over de oplossingen van Q7 Consulting https://www.q7-consulting.com/

Q7 Consulting

Partner Jaap van Rijn van Rhenesco

U streeft met uw bedrijf ongetwijfeld ambities na. Wat is uw ambitie, wat is uw stip aan de horizon? Heeft u een missie, visie en een bedrijfsplan om uw doelstellingen te definiëren en te behalen?

Dat u op de weg naar succes veel risico’s tegenkomt, is (helaas) een gegeven. Risico’s horen bij het ondernemen en u kunt deze niet vermijden op de weg naar uw doel.

Fenmen en Rhenesco zijn partners, omdat zowel Jaap van Rijn als Eldert de Jager er in geloven dat om succesvol te worden en te blijven het van groot belang is dat:

  1. doelstellingen zijn vastgelegd en worden gemonitord;
  2. administratie op orde is en de rapportage het actuele en juiste inzicht geeft;
  3. bedrijfsrisico’s in kaart zijn gebracht en dat beheersmaatregelen genomen zijn.

 

Jaap van Rijn helpt als bedrijfsadviseur organisaties in vooral het MKB op weg om succesvol te worden en te begeleiden naar uw stip op de horizon. Daarbij is Van Rijn uw Financieel Stuurman. Hij heeft zijn ruime expertise opgebouwd als mede-eigenaar van een middelgroot MKB bedrijf. Hij begeleidt al jarenlang organisaties in handel en logistiek, beveiliging en diverse productiebedrijven met een personeelsbestand tot 50 medewerkers

Lees meer over Rhenesco

Koop het boek het kompas

Met Het Kompas krijg jij de inspiratie om het vandaag net even beter te doen dan gisteren. Bestel het dus vandaag nog! Ik wens je alvast heel veel leesplezier en inspiratie toe! Het Kompas: duidelijk, praktisch, no-nonsense

Bestellen kan eenvoudig via het aanklikken van de onderstaande button.

koop dit boek