In 2021 zijn we gestart met de voorbereiding van de tweede druk van ons boek Navigeren met KPI-dashboards. Na de lancering in 2018 heeft het boek zijn weg  gevonden naar het hoger onderwijs en de praktijk van veel professionals die willen weten hoe je met KPI-dashboards aan de slag kunt.

Navigeren met KPI dashboard

Aan de slag met 2e druk voor Navigeren met KPI-Dashboards

Aan de slag met de tweede druk

Na de publicatie van het boek Navigeren met KPI-dashboards heeft het boek zijn weg uitstekend gevonden naar de hogescholen van Nederland. Diverse opleidingen maken er gebruik van om de studenten de fijne kneepjes van performance management uit te leggen en de plaats van KPI’s daarbinnen.

We zijn er dan ook zeer blij mee dat Noordhoff Uitgevers ons gevraagd heeft om een tweede druk te schrijven. Daar zijn we inmiddels mee begonnen.

De afgelopen periode hebben we feedback opgehaald bij diverse docenten aan hogescholen en lezers van het boek. Afgelopen week hebben we met twee docenten van NHL Stenden (mevrouw Lotte Vriese en de heer Joost Dijkman) gesproken en gevraagd naar de inzet van het boek in de lesuren en hoe het nog beter kan. Beide docenten hebben ervaring omdat zij het voorschrijven in de opleiding.

Eensluidend is het antwoord dat het boek enig in zijn soort is, want het legt een heldere koppeling tussen waar een organisatie heen wil (beleid en KSF’s) en de hoe je monitort of je nog op koers ligt (KPI’s). Het biedt zowel een theoretische kader als wel dat het praktisch is. Aan de hand van de  stof zou je zelf aan de slag kunnen met het maken van een KPI-dashboard. Ook ervaren de docenten het als waardevol dat er een casus beschikbaar is om de studenten zelf een dashboard te laten maken.

Daarom zal de opzet van de tweede druk in grote lijnen hetzelfde zijn als de eerste druk. Wel gaan we elementen toevoegen die de afgelopen twee jaar nadrukkelijker in beeld zijn gekomen. Denk daarbij aan de circulaire economie en duurzaam ondernemen. Met welke KPI’s op het dashboard zou je dat kunnen meten?

En we geven extra aandacht aan de samenstelling van het KPI-register. Ook hebben we in onze eigen praktijk gemerkt hoe belangrijk een strategiemap kan zijn om te komen tot de bepaling van de KSF’s. Die teksten lopen we nog een keer door.

Al met al heel mooi om te werken aan de tweede druk. Het boek zal eind 2021 / begin 2022 beschikbaar komen.

Ondertussen houden we je op de hoogte als we verder zijn.

Heb je zelf nog suggesties om op te nemen in het boek, dan vernemen we dat graag.

 

Bestel het boek

Gegevens boek:

L. de Jager en J. van Slooten (2018), Navigeren met KPI-Dashboards, Oud-Beijerland / Ridderkerk, Noordhoff Uitgevers (ISBN978-90-01-87541-1)

Bestel Navigeren met KPI-Dashboards

Wil je het boek Navigeren met KPI-dashboards bestellen voor sturing op jouw bedrijfsactiviteiten?

Ga dan naar de website van managementboek.nl via de volgende link

http://www.managementboek.nl/boek/9789001875411

Of

de website van Noordhoff Uitgevers  via de volgende link

http://www.noordhoffuitgevers.nl/product/-/webshop/hoger-onderwijs/economie/navigeren-met-kpi-dashboards/9789001875411

Lees hier verder hoe navigeren leidt tot grip met KPI-dashboard

Koop het boek het kompas

Met Het Kompas krijg jij de inspiratie om het vandaag net even beter te doen dan gisteren. Bestel het dus vandaag nog! Ik wens je alvast heel veel leesplezier en inspiratie toe! Het Kompas: duidelijk, praktisch, no-nonsense

Bestellen kan eenvoudig via het aanklikken van de onderstaande button.

koop dit boek

Contact

Heeft u vragen/opmerkingen of wil je een afspraak maken? Vul het contactformulier in en wij proberen z.s.m. contact met jou op te nemen.