kaarten op maat

door PIT bureau

een kaartje op maat voor ieder dierbaar moment

Geboorte of bruiloft, bij elk dierbaar moment past een mooie kaart. En deze kaart moet ook bij jullie passen. Of het nu gaat om een strakke kaart met weinig poespas of een kaart vol illustraties en kleuren, ik kan het precies zo maken zoals jullie dit willen.

Een kaart op maat hoeft niet duur te zijn. Je kunt deze al laten ontwerpen voor €3,60-€6,00 per kaart, afhankelijk van een aantal dingen zoals enkel- of dubbelzijdige bedrukking, illustraties en papiersoort.

Ik heb al veel kaarten gemaakt in de afgelopen jaren en deze kun je in mijn portfolio bewonderen. Je kunt hier inspiratie opdoen en kennismaken met mijn stijl, maar deze kaarten maak ik niet nog een keer. Wanneer je een kaart op maat wilt, heb je dus echt een uniek exemplaar.

Trouwkaarten maak ik alleen op maat, maar voor geboortekaartjes heb ik ook invulkaartjes, met evenveel aandacht en liefde ontworpen. 

Hoe bestel ik een kaart op maat?

1

contact

Via mijn website kun je laten weten dat je graag een kaart op maat wilt. Dit doe je door het invullen van het ‘Kaart op Maat Formulier’. Hier laat je een aantal gegevens en wensen achter, zodat ik al een beeld kan vormen bij wat jullie zoeken. 

Zorg dat je dit op tijd doet, want het ontwerpen van een kaart op maat duurt even. Bij geboortekaartjes raad ik aan om voor de 27 weken zwangerschap contact op te nemen; bij trouwkaarten minimaal 12 weken voor de bruiloft. Je kunt de kaarten beter eerder klaar hebben liggen!

Als ik het formulier ingevuld binnen heb gekregen, neem ik zo snel mogelijk contact met jullie op voor het bespreken van jullie kaart op maat. Dit kunnen we in het echie doen, bij mij aan de keukentafel, maar telefonisch kan natuurlijk ook. Dit kan je ook alvast aangeven in het formuliertje.

ontwerpproces

Als alles helder is en ik de tekst en eventuele foto’s heb ontvangen van jullie, dan kan ik beginnen met het ontwerpproces. Ik zal dan ook meteen een planning doorgeven. Zo weten jullie ook waar jullie aan toe zijn. 

Bij geboortekaartjes kan het natuurlijk zo zijn dat jullie nog niet weten of het een jongen of meisje is. In dat geval maak ik dus altijd twee ontwerpjes, zodat we deze klaar hebben liggen als het zover is en we de juiste af kunnen laten drukken.

2

3

druk een proefje

Zodra jullie enthousiast zijn over het ontwerp en een akkoord hebben gegeven, laat ik een proefdruk maken bij de drukker. Jullie ontvangen de kaart dan per post of kunnen ‘m in overleg ophalen. Controleer nog een keer goed of alle gegevens juist zijn. Willen jullie meerdere proefjes, dan zal dit doorberekend worden op de factuur (klein bedrag).

Op basis van de proefdruk ontvang ik graag jullie akkoord voor de definitieve druk van de kaartjes.

print & levering

Na jullie akkoord, kunnen de kaartjes (en eventuele extra’s) definitief geprint worden bij de drukker. De levertijd van de kaartjes wisselt erg per ontwerp, maar houd hierbij rekening met 2-5 werkdagen. De kaarten verstuur ik met DHL en jullie ontvangen een track & trace code. Het is in overleg ook mogelijk om de kaarten bij mij op te halen. 

Wat ik belangrijk vind, is dat alle kaartjes zo compleet mogelijk worden geleverd. Dit betekent dat je ze na ontvangst zelf alleen maar op de post hoeft te doen. Uiteraard kunnen we hierover afspraken maken, zoals jullie dit wensen.

Levering na geboorte

Bij een geboortekaartje wachten we natuurlijk met drukken tot de baby is geboren. Zodra dit het geval is, sturen jullie mij een appje met de naam en eventuele andere gegevens die we op het kaartje bedacht hebben. Ik stuur dan nog een laatste digitale proefdruk, zodat jullie alles nog eenmaal kunnen controleren. Daarna gaan de kaartjes naar de drukker en ontvangen jullie de kaarten, klaar om verstuurd te worden, binnen 2-5 werkdagen bij jullie thuis!

4

illustratie inspiratie

Benieuwd wat voor soort illustraties ik maak? Je kunt alvast wat inspiratie opdoen via mijn illustratiemap. Blader er eens doorheen en bekijk welk thema of soort illustraties jullie aanspreekt. Als je bij mij langskomt om het ontwerp te bespreken, houden we deze map er ook bij. De ervaring leert dat het makkelijker is om te kiezen als jullie een beeld hebben bij de illustraties die mogelijk zijn. Uiteraard kunnen we alle kanten op met de illustraties, dus wat jullie willen hoeft niet per se in de map te staan, maar het mag natuurlijk wel. Ook met illustraties die ik al eerder getekend heb, kunnen we een unieke combinatie voor op jullie kaartje maken!

volg mij op instagram

Please enter your access token.