Het Kompas - In 10 stappen echt grip op het bedrijfsresultaat

Paperback  |   Nederlands  |   2017   |   9789492383440

€ 24,99

‘Het Kompas’ biedt een gestructureerde aanpak om een overzichtelijk dashboard op te stellen met de juiste KPI’s. Succes is de resultante van een integrale benadering waarin ambitie, doelen en prestaties op elkaar worden afgestemd en afwijkingen leiden tot concrete verbeteracties. Het behandelt een bruikbare methode om te komen tot relevante en breed gedragen stuurinformatie voor alle lagen binnen de organisatie.

Heb jij echt grip op het bedrijfsresultaat? Is er in jouw organisatie aansluiting tussen de strategie en de dagelijkse rapportages? Laten de dashboards in één oogopslag zien hoe je er nu voor staat? Leiden afwijkingen op KPI’s en afgesproken doelen vanzelfsprekend tot een verbeteractie?

Zoals De Jager in dit boek overtuigend aantoont, is het de kunst om te sturen met zo min mogelijk, maar wel met de juiste parameters; ‘Less is more’. ‘Het Kompas’ is bedoeld om stap voor stap te worden toegepast. Het boek neemt de lezer in 10 stappen mee langs belangrijke zaken als: ‘Start met een inspirerende visie’, ‘Creëer focus met de Kritieke Succesfactoren’ en ‘Gebruik het KPI-dashboard als jouw kompas’.

Eldert de Jager werkt uit hoe je in praktijk je team betrekt bij het zetten van die 10 stappen, hoe je met je dashboard aan de slag kunt en hoe dat leidt tot grip op het bedrijfsresultaat. Daardoor wordt proactief sturen een dagelijkse routine.

Het boek staat vol interessante interviews met succesvolle specialisten, die hun inzichten delen op het vlak van ondernemen en werken met dashboards. Het Kompas inspireert om het elke dag beter te doen dan de dag daarvoor. Een uiterst pragmatisch en onmiddellijk toepasbaar boek.

ISBN13: 9789492383440
Taal: Nederlands
Bindwijze: E-book
Aantal pagina’s: 214
Uitgever: Expertboek (CB)
Druk: 2
Verschijningsdatum: 01-09-2017

BIO

Eldert de Jager

Eldert de Jager is oprichter van Fenmen (2014) en medeoprichter van Kompasteam (2018). Hij is van huis uit bedrijfseconoom en heeft als controller en CFO bij grote en middelgrote bedrijven ruime ervaring opgedaan op het gebied van financieel management, bedrijfsvoering en verandermanagement. Eldert is een enthousiast, toegankelijk en nieuwsgierig persoon, die vol passie en een vleugje humor kan spreken over zijn werkgebied. Centraal in zijn aanpak staan zowel de mens als ook de brug tussen beleid en uitvoering. Geen poespas of eindeloze processen, maar gericht op verbetering en resultaat.