Het sturen op de essentie, het realiseren van je bedrijfsdoelen met de juiste KPI’s en het inspireren van een organisatie om voor het zelfde belang te gaan lijkt vanzelfsprekend, de praktijk is weerbarstig. Eldert de Jager publiceert veel gelezen managementboeken en artikelen over dit onderwerp.

Navigeren op essentie met KPI-dashboards

Net voor Pasen 2020 verscheen het nieuwe managementboek over de noodzaak van de koppeling tussen beleid en uitvoering.

In het nieuwe boek Navigeren op essentie met KPI-Dashboards werken de auteurs Eldert de Jager en Jako van Slooten uit hoe te sturen op succes in organisaties, zoals bedrijven en instanties. Vooral in deze turbulente tijden is het nodig om als organisatie wendbaar te zijn. Het boek helpt bij het navigeren op de essentie van een organisatie met KPI-dashboards en laat de noodzaak zien van de koppeling tussen beleid en uitvoering. Daarnaast biedt het boek praktische tips over hoe je onrust kunt omzetten als impuls tot veranderen. Het boek heeft de top 100 van Managementboek.nl bereikt.

Het managementboek Navigeren op Essentie is een handzaam boek voor nieuwsgierige en gedreven beslissers en ondernemers die een werkbare aanpak zoeken om te sturen op de essentie van een organisatie met de zeven heldere navigatieregels.

Prijs EUR 24,95

Naar bestellen van dit boek

Navigeren met KPI-Dashboards

Met de lancering van het boek Navigeren met KPI-dashboards in 2018 overbrugden Eldert de Jager en Jako van Slooten de kloof tussen het hoger onderwijs en de praktijk van veel ondernemers. Beide auteurs delen hun jarenlange ervaring hoe je via een gestructureerde aanpak een overzichtelijk en relevant KPI-dashboard opstelt. Dat is een belangrijke ondersteuning bij de planning en aansturing van de bedrijfsactiviteiten. Het boek is tot stand gekomen in samenwerking met Noordhoff Uitgevers.

Het boek bleek uitermate geschikt als studieboek voor het hoger onderwijs op het vlak van Bedrijfseconomie, Planning & Control en Performance Management. Een tweede druk is in de maak.

Prijs EUR 50,25

Naar bestellen van dit boek

Het Kompas

Het boek Het Kompas verscheen in 2016. Daarmee kwam het eerste boek op de markt dat een samenhangende aanpak beschreef hoe echt grip te krijgen op het bedrijfsresultaat. Het sloot aan op een veel voorkomende praktijk waarbij er in organisaties geen aansluiting is tussen de strategie en de dagelijkse rapportages. Veelal laten de dashboards niet in één oogopslag zien hoe je er nu voor staat. En leiden afwijkingen op KPI’s en afgesproken doelen niet vanzelfsprekend tot een verbeteractie.

Het Kompas geeft antwoord op die prangende vragen. Het is een praktisch en toegankelijk geschreven handboek. Met veel interviews van experts. Een must voor iedereen die in 10 stappen echte grip wil op het resultaat. Inmiddels is de tweede druk verschenen.

Prijs EUR 24,95

Lees meer over dit boek
Het Kompas

Koop het boek het kompas

Met Het Kompas krijg jij de inspiratie om het vandaag net even beter te doen dan gisteren. Bestel het dus vandaag nog! Ik wens je alvast heel veel leesplezier en inspiratie toe! Het Kompas: duidelijk, praktisch, no-nonsense

Bestellen kan eenvoudig via het aanklikken van de onderstaande button.

koop dit boek