Navigeren met KPI-Dashboards

Ingenaaid  |   Nederlands  |   2022   | 9789001299606

€ 62,95

In de planning en sturing van bedrijfsactiviteiten staat het KPI-dashboard centraal, daarbij wordt er met zo min mogelijk, maar wel met de juiste parameters gestuurd. Met Navigeren met KPI-Dashboards leren studenten een overzichtelijk KPI-dashboard met relevante prestatie-indicatoren voor alle organisatieonderdelen op te stellen. Zodat steeds in een oogopslag zichtbaar is waarop binnen een bedrijf actie nodig is. Vanuit de missie en de visie en met behulp van de balanced scorecard worden allereerst de Kritieke Succesfactoren (KSF’s) bepaald. Deze factoren krijgen een plaats in de organisatie met dashboards die onderdeel worden van dagelijkse routines en verbeterplannen.

Deze tweede editie van Navigeren met KPI-Dashboards bevat veel nieuwe elementen, zoals integrale aandacht voor duurzaamheid en circulariteit. Deze thema’s zijn zowel in de theorie als in casuïstiek opgenomen. De nieuwe casussen beslaan het hele spectrum van bedrijfsvoering, vanaf de opbouw van een bedrijf vanuit de missie, visie en strategie tot met het operationeel sturen met KPI’s die betrekking hebben op duurzaamheid.

Doelgroep
Navigeren met KPI-Dashboards is geschikt voor opleidingen als Finance & Control, Accountancy, Bedrijfseconomie en Bedrijfskunde, Business & IT, Ondernemerschap & Retail management. Het boek kan zowel in de propedeuse als de hoofdfase van deze opleidingen gebruikt worden.

Digitaal
In de online omgeving bij dit boek vinden studenten toetsen en businesscases. Voor docenten staan er de handleiding KPI-Dashboard in Power BI en collegesheets.

Bij dit boek kunnen docenten zelf toetsen samenstellen met behulp van www.toetsopmaat.nl. Deze toetsenbank bevat alle vragen uit de oefentoetsen voor studenten. Toetsen kunnen worden geëxporteerd naar diverse formats.

ISBN13: 9789001299606
Taal: Nederlands
Bindwijze: Ingenaaid
Aantal pagina’s: 226
Uitgever: Noordhoff
Druk: 2
Verschijningsdatum: 3-6-2022

BIO

Eldert de Jager

Eldert de Jager is oprichter van Fenmen (2014) en medeoprichter van Kompasteam (2018). Hij is van huis uit bedrijfseconoom en heeft als controller en CFO bij grote en middelgrote bedrijven ruime ervaring opgedaan op het gebied van financieel management, bedrijfsvoering en verandermanagement. Eldert is een enthousiast, toegankelijk en nieuwsgierig persoon, die vol passie en een vleugje humor kan spreken over zijn werkgebied. Centraal in zijn aanpak staan zowel de mens als ook de brug tussen beleid en uitvoering. Geen poespas of eindeloze processen, maar gericht op verbetering en resultaat.