Navigeren op essentie met KPI-Dashboards

Paperback  |   Nederlands  |   2020   | 9789001893149

€ 26,95

Zijn beleid en uitvoering elkaar kwijt? Hoe die weer aan elkaar te verbinden? Bereik je doelen door te navigeren op essentie.

Vooral in turbulente tijden is het nodig om als organisatie wendbaar te zijn. Navigeren op essentie met KPI-dashboards reikt de verschillende stappen aan naar een herbezinning en een koppeling van beleid en uitvoering. Het laat bovenal zien hoe je onrust kunt omzetten als impuls tot veranderen.

– Met zeven navigatieregels om te dienen als overkoepelend sturingsinstrument;
– het KPI-dashboard helpt je bij monitoren van voortgang op de plannen en activiteiten;
– zorgt voor uitvoeringsplannen die écht tot verbetering leiden.

Veel organisaties slagen er niet in hun doel te bereiken of hun bereikte succes vast te houden. Dat ligt meer aan een gebrek aan focus op wat essentieel is, dan aan motivatie. En focus aanbrengen en daar duidelijk over communiceren, is een kwestie van organiseren.

Daarom start navigeren met te bepalen waar de organisatie voor staat, wat het wil bereiken en wat focus moet hebben. Vervolgens stel je vast welke acties daarvoor nodig zijn om zo een stevige brug te slaan tussen beleid en uitvoering. Je betrekt dan de uitvoering er bij.
Wat dit boek bijzonder maakt is de wijze waarop de KPI’s op het dashboard een centrale rol spelen. Deze KPI’s helpen om op koers te blijven naar de gestelde doelen. Zeker in deze roerige tijden is dat belangrijk! De 7 heldere navigatieregels uit Navigeren op essentie helpen de beslisser op weg en op koers.

Uitgangspunt bij navigeren zijn de fases en stappen van de navigatiecyclus. Dat is een gestructureerde aanpak om de strategie van een organisatie te verbinden aan kritieke succesfactoren en doelstellingen. De voortgang wordt gemonitord door middel van met elkaar samenhangende KPI-dashboards die feedback geven en aanzetten tot concrete verbeteracties door de mensen in de uitvoering.

Een handzaam boek voor nieuwsgierige en gedreven beslissers en ondernemers. De belangrijkste boodschap van Navigeren op essentie met KPI-dashboards is het volgende ‘Werken met KPI-dashboards vraagt om verankering in de organisatiecultuur. Dat is de allerbelangrijkste randvoorwaarde voor een succesvol gebruik van KPI-dashboards.’

ISBN13: 9789001893149
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Aantal pagina’s: 200
Uitgever: Noordhoff
Druk: 1
Verschijningsdatum: 10-4-2020

BIO

Eldert de Jager

Eldert de Jager is oprichter van Fenmen (2014) en medeoprichter van Kompasteam (2018). Hij is van huis uit bedrijfseconoom en heeft als controller en CFO bij grote en middelgrote bedrijven ruime ervaring opgedaan op het gebied van financieel management, bedrijfsvoering en verandermanagement. Eldert is een enthousiast, toegankelijk en nieuwsgierig persoon, die vol passie en een vleugje humor kan spreken over zijn werkgebied. Centraal in zijn aanpak staan zowel de mens als ook de brug tussen beleid en uitvoering. Geen poespas of eindeloze processen, maar gericht op verbetering en resultaat.