Gasctollege ‘Navigate with KPI-dashboards’ Inholland Diemen

Maandag 28 oktober was Eldert de Jager te gast bij Hogeschool Inholland Diemen voor het gastcollege ‘Navigeren met KPI-dashboards’.

Maandag 28 oktober 2019 was Eldert de Jager, auteur van het boek Navigeren met KPI-dashboards, te gast bij Inholland Diemen aan de internationale opleiding Business Economics. Hij besprak in dit inspirerende gastcollege de achterliggende principes om te komen tot een KPI-Dashboard waarmee je de organisatie effectief kunt aansturen. Dit keer ging het gastcollege in het Engels, vandaar de titel ‘Navigate with KPI Dashboards’.

Het gastcollege kwam tot stand in samenwerking met Noordhoff. Zij waren de campagne ‘Back to School’ gestart. Het idee daarachter is om studenten kennis te laten maken met auteurs die over hun boek vertellen. Marianne Oosterop, accountmanager voor Noordhoff, heeft dat enthousiast opgepakt en het contact geregeld met de hogeschool.

De meeste studenten hebben nog niet zo veel ervaring met het werken met KPI’s. Terwijl ze allemaal zelf wel een belangrijke hebben: hun eigen tentamencijfers. Dat is een indicatie of je de stof hebt begrepen.

Boodschap

De boodschap die De Jager meegaf aan de studenten: Kritieke Prestatie-indicatoren zijn gekoppeld aan Kritieke Succesfactoren, de KSF’s. Bedenk dus vooraf goed wat je ziet als succes, want dat is waar je voor gaat. Dat bepaalt wat op het dashboard komt. De KSF’s zijn namelijk de essentiële drivers om te overleven, om te slagen. Dat geeft aan waar je focus op moet liggen in je dagelijkse acties. Daarom moeten KPI’s ook een doel hebben dat aansluit bij de visie en de strategie.

Erik Hendriks, docent, gaf als commentaar:

“Zeer nuttig verhaal als de studenten zelf aan de slag gaan met het opzetten van hun onderneming!”

DEEL ONLINE

Geïnspireerd en meer weten?

Bestel hier een van de managementboeken van Eldert de Jager

MAAK KENNIS

Met Eldert de Jager