Lancering Navigeren op Essentie met KPI-Dashboards

Met trots .... nu beschikbaar ... ons nieuwe boek Navigeren op Essentie als gids om op koers te blijven!

Met trots ….

Net voor Pasen 2020 is ons nieuwe boek Navigeren op Essentie beschikbaar gekomen. Inmiddels veel leuke reacties ontvangen en goede recensies

Schrijven over sturing, beleid en performance management kan al snel ontaarden in een boek met veel droge stof.  Dat wilden we voorkomen. Daar heb ik met mijn mede-auteur Jako van Slooten veel over gespard. Met hulp van onze redacteur Annelie Uittenbogaard en uitgever Petra Prescher van Noordhoff zijn we er in geslaagd een bondige handleiding neer te zetten. We zijn ook blij met het strakke design van de cover en heldere opmaak van de inhoud. Het straalt ‘no-nonsense’ uit. Al met al een handzame gids waar je als manager of leidinggevende mee aan de slag kunt om beleid aan de uitvoering te koppelen om zo te navigeren op de essentie.

Navigeren op Essentie met KPI-dashboards is de gids voor hoe te sturen op succes. Heb je de richting en doelen scherp en hoe weet je of je op koers ligt? Het managementboek Navigeren op Essentie met KPI-dashboards is een handzaam boek voor nieuwsgierige professionals die op zoek zijn naar een aanpak om te sturen op de essentie van een organisatie. Hierin lees je hoe je een stevige verbinding neerzet tussen beleid en de (weerbarstige) praktijk van de dagelijkse uitvoering.

Met de Navigatiecyclus als dubbele P-D-C-A cirkel en de zeven samenhangende navigatieregels kun je jezelf en voor de organisatie vaststellen waar je echt voor staat, waar je heen wilt en welke stappen je daarvoor moet zetten. Centraal staat het KPI-dashboard. Daarmee maak je tijdig en in één oogopslag zichtbaar of bijsturing van beleid nodig is op basis van signalen uit de uitvoering en de processen.

Past in huidige periode van herbezinning

Het boek is voor de Corona-crisis geschreven, maar de inhoud is bijzonder goed te plaatsen in deze tijd. De onverwachte wending van het heden vraagt om een heroverweging van de toekomst. Navigeren op Essentie met KPI-dashboards reikt de verschillende stappen aan naar een herbezinning en een koppeling van beleid en uitvoering. Het boek laat je bovenal zien hoe je onrust kunt omzetten als impuls tot veranderen.

We hopen dat het lezen jou net zo veel plezier oplevert als ons bij het schrijven.

Laat gerust iets van je horen als de beschreven situaties je bekend voorkomen. Of gewoon als je iets aan ons kwijt wilt.

Navigeren op Essentie

Eldert de Jager, MSc en Jako van Slooten MSc Rc (2020),

Navigeren op Essentie met KPI-Dashboards,

Oud-Beijerland / Ridderkerk, Noordhoff  (ISBN 978-90-01-89314-9)

Prijs: EUR 24,95

Het boek is te bestellen op de website van Managementboek.

Voor studenten hanteert managementboek.nl 5% studentenkorting. De bezorging is gratis.

of bestel het boek via Bol.com. Let op: ook hier weer 5% studentenkorting via bol.com

Over het boek en enkele recensies:

– Het KPI-dashboard helpt je bij de sturing van bedrijfsactiviteiten;
– met zeven navigatieregels om je bedrijfsdoelen vast te stellen;
– zorgt voor uitvoeringsplannen die écht tot verbetering leiden.

We hebben allemaal onze dromen, ambities en plannen. Toch slagen veel mensen en organisaties er niet in hun doel te bereiken of hun bereikte succes vast te houden. Dat ligt meer aan een gebrek aan focus op wat essentieel is, dan aan motivatie. In ‘Navigeren op Essentie met KPI-dashboards‘ lees je hoe te sturen op succes. Met zeven heldere navigatieregels stel je voor jezelf en je organisatie vast waar je echt voor staat, waar je heen wilt en welke stappen je daarvoor moet zetten. Door het opstellen van kritieke succesfactoren en door de bijbehorende kritieke prestatie-indicatoren te visualiseren in een KPI-dashboard, krijg je die informatie die jij nodig hebt om op koers te blijven. Met behulp van de navigatiecyclus zet je beleidsplannen om in uitvoeringsplannen die aanzetten tot acties die écht tot verbetering leiden.

Recensies

“Jako van Slooten en Eldert de Jager leggen de navigatiecyclus in heldere termen en stappen uit. Daarbij gebruiken zij zeven heldere principes. De samenhang en wisselwerking tussen visie, strategie, uitvoering en het gebruik van actiegerichte dashboards zorgen ervoor dat een organisatie blijft navigeren op de essentie. Een echte aanrader, dit boek!”

Anton Bierkens, DGA van Somers B.V.

“Het boek biedt een heldere vertaling van ambitie naar uitvoering. Met het introduceren van het volwassenheidsmodel bij de inrichting van performance management verklaren de schrijvers goed waarom veel implementatieplannen juist niet leiden tot (permanent) succes. Daarbij geven ze uiteraard ook de oplossing van dit probleem aan. Door de praktische aanpak raad ik als organisatieadviseur dit boek dan ook echt aan.” 

– Rob Latten, oprichter en eigenaar van DeVerandermotOR.nl

“Een onmisbare hulp voor zowel de startup als de ondernemer die al even bezig is.”

– Stan Uyland, Directeur BMU-Vastgoedgroep

“Het boek leest echt makkelijk weg: duidelijk, niet hoogdravend maar wel heel erg to the point. Een prima verhaal met een duidelijke structuur gesplitst in voorbereiden (stukje theorie en regels) en uitvoeren van navigeren. Echt een aanrader!”

– Marco Ebink, Product Owner BMR bij Stedin

DEEL ONLINE

Geïnspireerd en meer weten?

Bestel hier een van de managementboeken van Eldert de Jager

MAAK KENNIS

Met Eldert de Jager