Navigeren op Essentie met KPI-Dashboards bereikt top #100

Met trots .... het boek Navigeren op Essentie heeft de top #100 van managementboek.nl bereikt

Super, top #100

Na de lancering van het boek Navigeren op Essentie met KPI-dashboard in april 2020 heeft het boek de weg naar de markt en de lezer gevonden.

Medio oktober 2020 heeft het boek de top #100 positie bij Managementboek.nl bereikt. Daar zijn we als auteurs geweldig blij mee. Je schrijft toch een boek met de gedachte dat je er een groep lezers een plezier mee doet die geïnteresseerd zijn in dit onderwerp. Met deze notering durven we te concluderen dat we op de goede weg zijn!

Schrijven over sturing, beleid en performance management kan al snel ontaarden in een boek met veel droge stof.  Dat wilden we voorkomen. Daar heb ik met mijn mede-auteur Jako van Slooten veel over gespard. Met hulp van onze redacteur Annelie Uittenbogaard en uitgever Petra Prescher van Noordhoff zijn we er in geslaagd een bondige handleiding neer te zetten. We zijn ook blij met het strakke design van de cover en heldere opmaak van de inhoud. Het straalt ‘no-nonsense’ uit. Al met al een handzame gids waar je als manager of leidinggevende mee aan de slag kunt om beleid aan de uitvoering te koppelen om zo te navigeren op de essentie.

De Navigatiecyclus en de zeven navigatieprincipes

In de afgelopen maanden hebben we gezien in de coronacrisis hoe lastig het is om overheidsbeleid zo uit werken dat iedereen in de samenleving begrijpt wat de bedoeling is en dat we ons daar aan gaan houden. Laat staan dat we begrijpen met welke KPI’s je de voortgang op het beleid meet en hoe dat op het dashboard komt. Uiteindelijk is er een corona-dashboard gekomen om te zien of we op koers liggen in het terugdringen van het coronavirus.

Deze problematiek speelt op ieder niveau: van zelfstandige, tot MKB, tot multinational. Steeds blijkt het ingewikkeld om een stevige verbinding neer te zetten tussen tussen beleid en strategie en de (weerbarstige) praktijk van de dagelijkse uitvoering. Terug naar de vraag wat echt focus moet hebben. Om dat voor elkaar te krijgen gaat het boek uit van de Navigatiecyclus. Met zeven heldere navigatieregels krijg je de navigatiecylus draaiend. Centraal staat het KPI-dashboard. Daarmee maak je tijdig en in één oogopslag zichtbaar of bijsturing van beleid nodig is op basis van signalen uit de uitvoering en de processen.

Voor degene die het boek nog wil gaan lezen, veel leesplezier!

Navigeren op Essentie

Eldert de Jager, MSc en Jako van Slooten MSc Rc (2020),

Navigeren op Essentie met KPI-Dashboards,

Oud-Beijerland / Ridderkerk, Noordhoff  (ISBN 978-90-01-89314-9)

Prijs: EUR 24,95

Het boek is te bestellen op de website Managementboek.

Over het boek en enkele recensies

– Het KPI-dashboard helpt je bij de sturing van bedrijfsactiviteiten;
– met zeven navigatieregels om je bedrijfsdoelen vast te stellen;
– zorgt voor uitvoeringsplannen die écht tot verbetering leiden.

We hebben allemaal onze dromen, ambities en plannen. Toch slagen veel mensen en organisaties er niet in hun doel te bereiken of hun bereikte succes vast te houden. Dat ligt meer aan een gebrek aan focus op wat essentieel is, dan aan motivatie. In ‘Navigeren op Essentie met KPI-dashboards‘ lees je hoe te sturen op succes. Met zeven heldere navigatieregels stel je voor jezelf en je organisatie vast waar je echt voor staat, waar je heen wilt en welke stappen je daarvoor moet zetten. Door het opstellen van kritieke succesfactoren en door de bijbehorende kritieke prestatie-indicatoren te visualiseren in een KPI-dashboard, krijg je die informatie die jij nodig hebt om op koers te blijven. Met behulp van de navigatiecyclus zet je beleidsplannen om in uitvoeringsplannen die aanzetten tot acties die écht tot verbetering leiden.

Recensies

“Jako van Slooten en Eldert de Jager leggen de navigatiecyclus in heldere termen en stappen uit. Daarbij gebruiken zij zeven heldere principes. De samenhang en wisselwerking tussen visie, strategie, uitvoering en het gebruik van actiegerichte dashboards zorgen ervoor dat een organisatie blijft navigeren op de essentie. Een echte aanrader, dit boek!”

– Anton Bierkens, DGA van Somers B.V.

“Het boek biedt een heldere vertaling van ambitie naar uitvoering. Met het introduceren van het volwassenheidsmodel bij de inrichting van performance management verklaren de schrijvers goed waarom veel implementatieplannen juist niet leiden tot (permanent) succes. Daarbij geven ze uiteraard ook de oplossing van dit probleem aan. Door de praktische aanpak raad ik als organisatieadviseur dit boek dan ook echt aan.” 

– Rob Latten, oprichter en eigenaar van DeVerandermotOR.nl

“Een onmisbare hulp voor zowel de startup als de ondernemer die al even bezig is.”

– Stan Uyland, Directeur BMU-Vastgoedgroep

“Het boek leest echt makkelijk weg: duidelijk, niet hoogdravend maar wel heel erg to the point. Een prima verhaal met een duidelijke structuur gesplitst in voorbereiden (stukje theorie en regels) en uitvoeren van navigeren. Echt een aanrader!”

– Marco Ebink, Product Owner BMR bij Stedin

DEEL ONLINE

Geïnspireerd en meer weten?

Bestel hier een van de managementboeken van Eldert de Jager

MAAK KENNIS

Met Eldert de Jager