Maandag 28 oktober was Eldert de Jager te gast bij Hogeschool Inholland Diemen voor het gastcollege ‘Navigeren met KPI-dashboards’.

Gasctollege ‘Navigate with KPI-dashboards’ Inholland Diemen

Maandag 28 oktober 2019 was Eldert de Jager, auteur van het boek Navigeren met KPI-dashboards, te gast bij Inholland Diemen aan de internationale opleiding Business Economics. Hij besprak in dit inspirerende gastcollege de achterliggende principes om te komen tot een KPI-Dashboard waarmee je de organisatie effectief kunt aansturen. Dit keer ging het gastcollege in het Engels, vandaar de titel ‘Navigate with KPI Dashboards’.

Het gastcollege kwam tot stand in samenwerking met Noordhoff. Zij waren de campagne ‘Back to School’ gestart. Het idee daarachter is om studenten kennis te laten maken met auteurs die over hun boek vertellen. Marianne Oosterop, accountmanager voor Noordhoff, heeft dat enthousiast opgepakt en het contact geregeld met de hogeschool.

De meeste studenten hebben nog niet zo veel ervaring met het werken met KPI’s. Terwijl ze allemaal zelf wel een belangrijke hebben: hun eigen tentamencijfers. Dat is een indicatie of je de stof hebt begrepen.

Boodschap

De boodschap die De Jager meegaf aan de studenten: Kritieke Prestatie-indicatoren zijn gekoppeld aan Kritieke Succesfactoren, de KSF’s. Bedenk dus vooraf goed wat je ziet als succes, want dat is waar je voor gaat. Dat bepaalt wat op het dashboard komt. De KSF’s zijn namelijk de essentiële drivers om te overleven, om te slagen. Dat geeft aan waar je focus op moet liggen in je dagelijkse acties. Daarom moeten KPI’s ook een doel hebben dat aansluit bij de visie en de strategie.

Erik Hendriks, docent, gaf als commentaar:

“Zeer nuttig verhaal als de studenten zelf aan de slag gaan met het opzetten van hun onderneming!”

 

Lees meer waar Navigeren met KPI-dashboards over gaat

https://fenmen.nl/navigeren-met-kpi-dashboards/

Koop het boek het kompas

Met Het Kompas krijg jij de inspiratie om het vandaag net even beter te doen dan gisteren. Bestel het dus vandaag nog! Ik wens je alvast heel veel leesplezier en inspiratie toe! Het Kompas: duidelijk, praktisch, no-nonsense

Bestellen kan eenvoudig via het aanklikken van de onderstaande button.

koop dit boek

Contact

Heeft u vragen/opmerkingen of wil je een afspraak maken? Vul het contactformulier in en wij proberen z.s.m. contact met jou op te nemen.