Navigeren met KPI-Dashboards

Met de lancering van het boek Navigeren met KPI-dashboards overbrugden Jako van Slooten en Eldert de Jager de brug tussen het hoger onderwijs en de praktijk van veel ondernemers. Beide auteurs delen hun jarenlange ervaring hoe je via een gestructureerde aanpak een overzichtelijk en relevant KPI-dashboard opstelt. Dat is een belangrijke ondersteuning bij de planning en aansturing van de bedrijfsactiviteiten.

Hoe een stuurloze organisatie te voorkomen

 Het boek heeft als centrale thema het sturen van organisaties op de essentie. Dat voorkomt dat een organisatie stuurloos wordt of zich richt op de verkeerde indicatoren, met alle negatieve gevolgen van dien. Daarmee is het ook uitermate geschikt voor ondernemers.

Tijdens de geslaagde lancering in Hotel New York te Rotterdam medio 2018 gaven de schrijvers hun visie op het sturen van organisaties.

De Jager “Het boek verbindt ambitie en plannen met de dagelijkse weerbarstige praktijk van sturen. De kernvraag is steeds: ‘Zie je in één oogopslag waarop actie nodig is?’. Dat is lang niet altijd duidelijk en met dit boek kun je dat voor elkaar krijgen.”
Navigeren met KPI-dashboards reikt je verder handige tips aan voor het analyseren van data met kritieke prestatie-indicatoren.

De Navigatiecyclus

Het boek gaat uit van de Navigatiecyclus. Deze unieke en samenhangende structuur biedt de organisatie de noodzakelijke bouwstenen om te komen tot de verbinding tussen de strategie en het meten van de uitvoering. Dat vindt plaats met de juiste, relevante KPI’s en een gedragen dashboard. Het KPI-dashboard staat centraal in de planning en sturing van de bedrijfsactiviteiten, waarbij het vooral toe actie moet aanzetten als er sprake is van een afwijking op de doelen.

In gebruik bij de hogescholen van Nederland

Het boek is zeer geschikt als studieboek voor het onderwijs. Na de lancering is het enthousiast ontvangen door het hbo-onderwijs. Inmiddels is het boek bij diverse vakgroepen in gebruik. Het wordt ondersteund met diverse vormen van studiemateriaal.

Navigeren met KPI-dashboards is vooral een praktisch boek voor iedereen die wil leren hoe je de voortgang op het halen van de organisatiedoelen kunt monitoren. Het boek behandelt een zeer bruikbare methode om te komen tot relevante en breed gedragen stuurinformatie voor alle lagen binnen de organisatie. De kunst is om te sturen met zo min mogelijk, maar wel met de juiste parameters. Daarbij geldt “Less is more”.

Bestel het boek

Gegevens boek:

De Jager, E. & J. van Slooten (2018), Navigeren met KPI-Dashboards, Oud-Beijerland / Ridderkerk, Noordhoff Uitgevers (ISBN978-90-01-87541-1)

Bestel Navigeren met KPI-Dashboards

Wil je het boek Navigeren met KPI-dashboards bestellen voor sturing op jouw bedrijfsactiviteiten?

Ga dan naar de website Managementboek of Noordhoff Uitgevers.

Lees hier verder hoe navigeren leidt tot grip met KPI-dashboard

DEEL ONLINE

Geïnspireerd en meer weten?

Bestel hier een van de managementboeken van Eldert de Jager

MAAK KENNIS

Met Eldert de Jager